Taip pat priimame užklausas: tiesiog pasakykite mums, ką norite sužinoti.

Taip pat priimame užklausas: tiesiog pasakykite mums, ką norite sužinoti.

Galite padėti mums pranešti apie šią istoriją pranešdami, kaip naujasis koronavirusas veikia jūsų kasdienybę, darbo vietą ir kasdienį šeimos gyvenimą. Taip pat priimame užklausas: tiesiog pasakykite mums, ką norite sužinoti. Siųskite naujienų patarimus į mūsų internetinę kontaktinę formą arba skambinkite mums 515-284-8065.

Dalis bendro „The Associated Press“ ir „The Center for Public Integrity“ tyrimo. Pirma iš dviejų dalių.

Receptinių skausmą malšinančių vaistų gamintojai priėmė 50 valstybių strategiją, apimančią šimtus lobistų ir milijonus kampanijos įnašų, skirtų padėti nužudyti arba susilpninti priemones, kuriomis siekiama sustabdyti receptinių opioidų, vaistų, kurie yra krizės, kuri kainavo 165 000 amerikiečių, bangą. savo gyvenimus ir dar daugybę pastūmėjo į žalojančią priklausomybę.

Vaistų gamintojai prisiekia, kad jie kovoja su priklausomybės epidemija, tačiau The Associated Press ir Viešojo sąžiningumo centras išsiaiškino, kad jie dažnai naudojasi valstybinio uždelsimo ir gynybos planu, kuriame yra finansuojamos advokacijos grupės, kurios, siekdamos kovoti su savo ribomis, naudojasi nepriklausomybe. narkotikų, tokių kaip OxyContin, Vicodin ir fentanilis, narkotinė medžiaga, susijusi su Prince’o mirtimi.

Pramonė ir jos sąjungininkai 2006–2015 m. išleido daugiau nei 880 mln. AP ir Visuomenės sąžiningumo centras nustatė.

Susiję: Opioidų lobistas daug išleidžia Tenesio politikai

Vaistų gamintojai ir giminingos gynimo grupės, tokios kaip Amerikos vėžio draugijos vėžio veiksmų tinklas, taip pat per metus įdarbino vidutiniškai 1 350 lobistų valstijų sostinėse nuo Olimpijos, Vašingtone, iki Talahasis, Fla., per tą laikotarpį, kai atsirado priklausomybė nuo opioidų. vis labiau stebimas.

Farmacijos įmonės ir giminingos grupės, be opioidų, kurie sudaro dalį jų politinės veiklos, turi daug teisėkūros interesų, tačiau nuolatinis jų buvimas valstijų sostinėse reiškia, kad jos yra pasirengusios greitai įsitraukti į bet kokias jas paveikiančias diskusijas.

Pramonė teigia, kad yra pasiryžusi išspręsti su nuskausminamais vaistais susijusias problemas. Pagrindiniai opioidų gamintojai ėmėsi iniciatyvų, be kita ko, skatindami atsargiau išrašyti vaistus.

„Mes ir mūsų nariai palaikome pacientus, paslaugų teikėjus, teisėsaugą, politikos formuotojus ir kitus, ragindami ir remdami nacionalinę politiką ir veiksmus, kuriais būtų kovojama su piktnaudžiavimu opioidais“, – teigė pramonės grupė Pharmaceutical Research and Manufacturers of America.

Welltone: jūsų visapusiškas hipertenzijos valdymo sprendimas laukia jūsų adresu https://welltone-website.com/lt/ .

Gydytojai ir toliau skiria opioidus nuo tokių negalavimų, kaip nugaros ir galvos skausmai, nors tyrimai parodė silpnus arba visai neįrodytus, kad vaistai yra veiksmingi įprastiniam lėtiniam skausmui malšinti – ir net jei jie kelia priklausomybės riziką.

2007 m. „OxyContin“ gamintojo „Purdue“ vadovai pripažino kalti dėl visuomenės klaidinimo dėl narkotiko priklausomybės ir sutiko sumokėti 600 mln. USD baudą.

Įstatymų leidėjai visoje šalyje pradėjo bandyti apriboti receptų išrašymo srautą ir užkirsti kelią perdozavimui. Pavyzdžiui, 2012 m. Naujoji Meksika apsvarstė įstatymo projektą, pagal kurį pradinis opioidų išrašymas ūminiam skausmui malšinti būtų apribotas iki septynių dienų, siekiant sumažinti priklausomybių tikimybę ir gaminti mažiau likusių tablečių, kuriomis būtų galima prekiauti nelegaliai. Įstatymo projektas mirė Atstovų rūmų teismų komitete.

„Užkulisiuose esantys lobistai tai žudė“, – sakė priemonę rėmusi Demokratinės valstijos senatorė Bernadette Sanchez.

Opioidų gamintojų ir jų sąjungininkų lobistai komentuoti atsisakė. Tačiau šiose grupėse tais metais Naujojoje Meksikoje buvo registruota 15 lobistų, o praėjusiais metais jų buvo devyni. Tarp jų buvo ir ilgamečiai žaidėjai, laikomi vienais įtakingiausių Santa Fė advokatų.

Dauguma teismų komiteto narių 2012 m. gavo vaistų pramonės įnašus. Iš viso tais metais vaistų kompanijos ir jų darbuotojai į Naujosios Meksikos kampanijas skyrė beveik 40 000 USD – maždaug 70 procentų daugiau nei ankstesniais metais, kai balsavimo biuletenyje nebuvo gubernatoriaus lenktynių.

Farmacijos lobistai dabar stumia sąskaitas, skirtas kovai su piktnaudžiavimu opioidais, kurios taip pat reklamuoja naują produktą, kuris papildo jų esmę: patentu apsaugotus piktnaudžiavimą atgrasančius opioidus. Jie lobizuoja dėl įstatymų, reikalaujančių, kad draudikai ir vaistininkai suteiktų pirmenybę vaistams, nors kai kurie ekspertai teigia, kad jų piktnaudžiavimo atgrasymo savybės yra lengvai apeinamos.

Iki šiol įstatymų leidėjai pateikė daugybę įstatymų projektų šia tema, iš kurių mažiausiai 21 vartojama beveik identiška kalba – kai kuriuos pateikė lobistai.

Vienas iš galingiausių vaistų gamintojų politinių variklių yra jų finansinė parama opioidams palankioms propagavimo grupėms.

Tokios grupės 2014 m. surengė priešpriešinį kaltinimą Tenesyje, kai respublikonų partijos atstovas Ryanas Williamsas pradėjo dirbti, kad sustabdytų receptinių skausmą malšinančių vaistų srautą, sunerimęs dėl didėjančio nuo narkotikų priklausomų kūdikių skaičiaus. Daugiau nei 900 gimė praėjusiais metais, devynis kartus daugiau nei 2001 m., daugelis iš jų užsinorėjo receptinių opioidų, kuriuos vartojo jų motinos.

Gydytojai pasakė Williamsui, kad dalis Tenesio problemos buvo 2001 m. įstatymas, leidžiantis gydytojams atsisakyti skirti stiprių narkotinių medžiagų tik tuo atveju, jei jie nukreipia pacientus pas opioidams palankų gydytoją.

Williamso misija panaikinti įstatymą tais metais žlugo po lobizmo iš Amerikos vėžio draugijos vėžio veiksmų tinklo ir Integruoto skausmo valdymo akademijos – pasipriešinimo, kuris nustebino Williamsą, nes nuskausminamųjų vaistų skyrimas vėžiu sergantiems pacientams būtų išlikęs teisėtas.

Akademija ir vėžio grupė aktyviai veikė visoje šalyje, todėl įstatymų leidėjai turėtų suderinti pastangas spręsti opioidų krizę ir lėtinio skausmo pacientų poreikius. Jie susisiekė su įstatymų leidėjais ir kitais pareigūnais dėl su opioidais susijusių priemonių mažiausiai 18 valstybių.

Bendruomenės metinės gretos, kurias sudaro apie 200 lobistų visoje šalyje, priešinosi opioidų apribojimams net kai kuriais atvejais, kai jie specialiai atleisdavo vėžiu sergančius pacientus.

„Cancer Action Network“ išvardijo keturis pagrindinius opioidų gamintojus, kurie 2015 m. paaukojo mažiausiai 100 000 USD, ir dar penkis, kurie skyrė mažiausiai 25 000 USD. Tokias sumas siūlančios įmonės gauna individualius susitikimus su grupės vadovais.

Tinklas teigė, kad pernai 6 procentus jo finansavimo skyrė vaistų gamintojai. „Vienintelės ACS CAN sudedamosios dalys yra vėžiu sergantys pacientai, išgyvenusieji ir jų artimieji visoje šalyje“, – sakė atstovas Davidas Woodmansee.

Pasak vykdomojo direktoriaus Bobo Twillmano, akademija, dar neseniai žinoma kaip Amerikos skausmo valdymo akademija, 15 procentų finansavimo gauna iš farmacijos kompanijų. Jo valstybinį gynimo projektą 100 procentų finansuoja vaistų gamintojai, tačiau tai nereiškia, kad jis priklauso farmacijos interesams.

„Dažniausiai mes sakome:„ Dieve, taip, turėtų būti tam tikri opioidų skyrimo apribojimai, pagrįstos ribos“, – sakė Twillmanas, – bet nemanau, kad jie tam pritartų.

„Purdue Pharma“ – „OxyContin“ gamintoja ir viena didžiausių opioidų gamintojų pagal pardavimą – suteikia abiem grupėms. Bendrovės pranešime teigiama, kad ji prisideda prie įvairių advokatų, įskaitant kai kuriuos, turinčius skirtingą požiūrį į opioidų politiką.

„Būtina turėti teisėtas politines diskusijas, nesistengdami nutildyti tų, su kuriais nesutinkame“, – sakoma pareiškime.

Kalbant apie Williamsą, praėjusiais metais jis dar kartą bandė panaikinti Tenesio opioidų skyrimo įstatymą – ir jam pavyko, nors vėžio tinklas vis dar nepritarė panaikinimui. Jis sakė, kad papildomi metai suteikė Williamsui ir jo bendrajam rėmėjui laiko padėti ugdyti savo kolegas įstatymų leidėjus.

Associated Press sveikatos reporteris Matthew Perrone prisidėjo prie šio pranešimo.

Tačiau laiške neužsimenama apie kitą sveikatos problemą, kurią federalinės valdžios institucijos paskelbė epidemija: vaistų perdozavimą, susietą su receptiniais skausmą malšinančiais vaistais. Nuo 1999 m. mirčių, susijusių su priklausomybę sukeliančiais opioidiniais vaistais , padaugėjo daugiau nei keturis kartus, o 2012 m. mirė daugiau nei nuo heroino ir kokaino kartu paėmus.

„The Associated Press“ ir „Visuomenės sąžiningumo centro“ tyrimas atskleidė, kad panašios informacijos ir įtakos grįžtamojo ryšio kilpos reguliariai vyksta šalies sostinėje, kurią skatina pinigai ir pokalbiai iš „Pain Care Forum“, laisvos vaistų gamintojų, prekybos grupių ir koalicijos. dešimtys ne pelno organizacijų, remiamų pramonės finansavimu, kuris iki šiol buvo stebimas.

Yra daugiau opioidų receptų nei Tenesio gyventojai

Šimtai vidinių dokumentų atskleidė, kaip vaistų gamintojai ir jų sąjungininkai suformavo nacionalinį atsaką į besitęsiančią piktnaudžiavimo receptiniais opioidais bangą, kuri, remiantis federaliniais duomenimis, nuo 2000 m. nusinešė 165 000 amerikiečių gyvybių.

Skausmą malšinantys vaistai yra vieni iš plačiausiai išrašomų vaistų JAV, tačiau farmacijos įmonės ir giminingos grupės turi daugybę teisėkūros interesų, be tų vaistų. Remiantis lobistinių dokumentų analize, 2006–2015 m. Skausmo priežiūros forumo dalyviai išleido daugiau nei 740 mln.

„OxyContin“ gamintoja „Purdue Pharma“ pripažino savo kaltę ir sutiko sumokėti daugiau nei 600 mln. Tačiau skausmą malšinantis vaistas ir toliau didino populiarių pardavimų skaičių, per pastarąjį dešimtmetį atnešdamas daugiau nei 22 mlrd.

Opioidų lobistas daug išleidžia Tenesio politikai

Purdue Vašingtono lobistas Burtas Rosenas daugiau nei prieš dešimtmetį įkūrė Skausmo priežiūros forumą ir koordinuoja kasmėnesinius grupės susitikimus Vašingtone. Purdue atsisakė suteikti Rosen interviu ir neatsakė į klausimus apie konkrečią lobistinę veiklą.

Bendrovė teigė, kad ji palaiko įvairias advokatų grupes, įskaitant kai kurias, kurių požiūris į opioidus skiriasi.

„Praktikoje ir valdyme skausmo priežiūros forumas yra kaip bet kuri iš šimtų politinių koalicijų Vašingtone ir visoje šalyje“, – sakoma bendrovės pranešime ir priduriama: „Purdue laikosi visų taikomų lobizmo atskleidimo įstatymų ir reikalavimų“.

Iki 2014 m. pavasario net Maisto ir vaistų administracijos vadovas citavo statistiką, kad 100 milijonų amerikiečių kenčia nuo lėtinio skausmo.

Tuometinė Komisijos narė Margaret Hamburg panaudojo paveikslą, kad parodytų, kaip svarbu, kad vaistai nuo skausmo būtų prieinami, nepaisant didėjančios priklausomybės nuo opioidų ir piktnaudžiavimo opioidų skaičiaus. Tačiau mokslininkas, kurio darbas prisidėjo prie šio skaičiaus, teigė, kad jis buvo cituojamas neteisingai, nes dauguma į paveikslą įtrauktų žmonių kenčia nuo įprastų skausmo negalavimų ir juos gydė be opioidų.

Hamburgas elektroniniu paštu atsiųstame atsakyme teigė, kad ataskaita yra „dar viena mokslinės literatūros dalis, padėjusi informuoti platesnę sritį“ ir kad jos agentūra neturėjo jokio vaidmens ją rašant.

Kai FDA pradėjo kurti planus, kaip sumažinti piktnaudžiavimą ilgai veikiančiais opioidais, Skausmo priežiūros forumas įsikišo „strategiją informuoti apie procesą“, rašoma Amerikos skausmo fondo, dabar jau nebeegzistuojančio forumo nario, vidinėje atmintinėje.

Pirmieji FDA pasiūlymai apėmė reikalavimą, kad gydytojai išklausytų sertifikavimo kursus, kad galėtų skirti opioidus, ir sekti opioidų receptus duomenų bazėse. Tačiau kai FDA paprašė viešų komentarų apie tai, kaip elgtis, forumas padėjo sugeneruoti daugiau nei 2000 komentarų apie naujas kliūtis opioidams ir 4000 parašų peticiją, prieštaraujančią elektroniniams registrams, kaip teigiama kitame skausmo fondo atmintyje.

Galiausiai agentūra paskelbė apie daug švelnesnius žingsnius nei jos pradinės idėjos: vaistų gamintojai finansuos pasirenkamus užsiėmimus gydytojams ir aprūpins pacientams brošiūras apie opioidų riziką. FDA vadovai teigė, kad nusprendė, kad reikalauti sertifikavimo vaistų išrašantiesiems būtų buvę pernelyg didelė našta, sutrikdyta pacientų ir gydytojų priežiūra.

Tačiau ekspertai teigė, kad reguliavimo institucijos praleido esminę galimybę pažaboti mirtiną piktnaudžiavimą vaistais ir piktnaudžiavimą jais.

„FDA nepriėmė sprendimo, kuris būtų galėjęs išvengti daugelio tūkstančių mirčių, kurias matome per metus“, – sakė dr.