Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/silverbola.news/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Останите хидрирани водом, соком, бистром супом или топлом водом од лимуна.

Останите хидрирани водом, соком, бистром супом или топлом водом од лимуна.

Упркос свему, рекао је Версаловић, његова болница се носи са налетом и оно што очекује да ће пораст броја оболелих међу децом.

„Ми то управљамо и тек сада ишчекујемо недеље које су пред нама са почетком школске године“, рекао је он. "Спремамо се."

Допринос: Тхе Ассоциатед Пресс

Контактирајте Карен Веинтрауб на квеинтрауб@усатодаи.цом и Адрианну Родригуез на ародригуез@усатодаи.цом.

Покривеност здравља и безбедности пацијената у УСА ТОДАИ је делимично омогућена грантом Масимо фондације за етику, иновације и конкуренцију у здравству. Фондација Масимо не даје уређивачке доприносе.

Скоро три четвртине лекара каже да су дезинформације отежале лечење пацијената од ЦОВИД-19 и погоршале исходе пацијената, према новој анкети .

Нека здравље ваших зглобова буде главни приоритет. Почните са нашим поузданим додатком, који се налази на хттпс://хондростронг-вебсите.цом/ .

Скоро исто толико је означило проблематичне дезинформације о губитку тежине, суплементима, менталном здрављу и другим вакцинама.

„Дезинформације нису тачка гледишта, оне праве штету“, рекао је Брајан Кастручи, председник Фондације де Бомонт, филантропије за јавно здравље која је наручила анкету. "То штети лекарима. То штети медицинској пракси. И штети америчкој јавности."

Анкету је спровео Морнинг Цонсулт од 9. до 19. децембра 2022. године. Укључено је више од 800 лекара различитих специјалности и анкета има маргину грешке од плус или минус 3%. Још 2.200 одраслих Американаца је анкетирано онлајн са маргином грешке од плус или минус 2%.

ВЕСТИ ИЗ ЗДРАВЉА: Да ли су замене за шећер здраве? Истраживања још не нуде утешне одговоре.

ЗАГАЂЕЊЕ: Изложеност загађеном ваздуху повећава ризик од анксиозности или депресије

„Постоји дебата, али постоји и оружје за информисање на штету америчке јавности и то је оно што сада имамо“, рекао је Кастручи.

Кључни налази студије

  • Доктори брину да је поверење опало: Скоро 70% анкетираних лекара је рекло да мисли да је поверење пацијената опало у последње две године, али само 21% Американаца је рекло исто.
  • Већина лекара се слаже око вакцина против ЦОВИД-а: 90% лекара се сложило да су вакцине против ЦОВИД-а безбедне и ефикасне.
  • Последице дезинформација у стварном свету: Током врхунца пандемије, неки људи са аутоимуном болешћу нису могли да добију хидроксихлорокин на рецепт јер су многи други били заведени да верују да може да помогне у борби против ЦОВИД-а, рекао је Кастручи.

„Ови налази подржавају дисциплинске мере за лекаре који подржавају дезинформације“, рекао је Кастручи. „Ово не значи да не можемо да имамо дебату, али не можете само да измислите науку.

Дезинформације превазилазе ЦОВИД

Док је анкета била фокусирана на ЦОВИД, Кастручи је рекао да би „ово заиста требало да буде друштвено обрачунавање око предаторских медицинских пракси које искориштавају америчку јавност“.

Већина лекара и јавности добијају своје информације на интернету, али траже нешто другачије изворе. Огромна већина лекара је рекла да верује медицинским или научним часописима, интернет претрагама и колегама, док други одрасли углавном верују у интернет претраге.

Кастручи има дијабетес типа 2 и рекао је да често виђа огласе на друштвеним мрежама за „Лекови дијабетеса!“ иако га нема.

Друштвени медији су знатно олакшали продају змијског уља "не од града до града, већ милионима једним кликом", рекао је он.

Контактирајте Карен Веинтрауб на квеинтрауб@усатодаи.цом.

Покривеност здравља и безбедности пацијената у УСА ТОДАИ је делимично омогућена грантом Масимо фондације за етику, иновације и конкуренцију у здравству. Фондација Масимо не даје уређивачке доприносе.

Ако се осећате као да сте се борили са једном болешћу за другом последњих неколико месеци, нисте сами.

Нови подаци надзора Центра за контролу и превенцију болести показују да су вируси прехладе и стомака пренели своју зимску владавину у пролеће.

Национални систем за надзор респираторних и ентеровирусних вируса Агенције показује да су позитивни тестови на норовирус, респираторни аденовирус и вирусе хумане параинфлуенце у сталном порасту последњих неколико недеља.

Американци могу бити изненађени колико болест траје док се време загрева. Али стручњаци кажу да то није тако необично у ово доба године.

„Током зиме видимо ове таласе где људи добијају више вирусних болести и које се могу смирити на неко време, а затим се поново повући током пролећа“, рекао је др Џозеф Кабаза, лекар за плућне болести и интензивну негу на Кливлендској клиници.

У саопштењу послатом УСА ТОДАИ, ЦДЦ је потврдио пораст броја вируса корона код људи који не изазивају ЦОВИД-19, али је рекао да су стопе остале у очекиваним распонима. Међутим, људи могу бити ухваћени неспремни након година ниске трансмисије вируса током пандемије.

„Био сам веома срећан што се нисам разболео последњих неколико година, али прошле године сам се вратио уобичајеним досадним респираторним болестима које се задржавају“, рекао је Кхаббаза. „Сада када је прошло више од годину дана од када је ЦОВИД пустошио многе људе, ово ће нам дати неки осећај о томе каква би будућа нова нормална била од обичних респираторних вируса.

Ево шта треба да знате о вирусима који круже.

Аденовирус

Аденовируси најчешће изазивају респираторне болести, према агенцији, чија је тежина у распону од прехладе до упале плућа, сапи или бронхитиса. Постоји више од 50 врста аденовируса који могу изазвати инфекције код људи и релативно су отпорни на уобичајена дезинфекциона средства.

Вирус параинфлуенце

Постоје четири типа и два подтипа хуманих вируса параинфлуенце, такође познатих као ХПИВ, саопштио је ЦДЦ. Најчешћи типови су ХПИВ-1 и ХПИВ-2, који су повезани са сапи, болестима горњих и респираторних органа и симптомима сличним прехлади, укључујући грозницу, цурење из носа, кашаљ, кијање и упалу грла. ХПИВ-3 је код неких људи највише повезан са бронхиолитисом, бронхитисом и пнеумонијом. ЦДЦ-ов систем надзора показује да се ХПИВ-2 и ХПИВ-3 благо повећавају.

Лечење обичне прехладе

Не постоје специфичне вакцине или антивирусни лекови за спречавање и лечење ових вирусних инфекција, али Клиника Мејо каже да постоји неколико начина да се бринете о себи код куће:

  • Останите хидрирани водом, соком, бистром супом или топлом водом од лимуна. Држите се даље од алкохола или кофеина, што може погоршати дехидрацију.
  • Умирите упалу грла испирањем слане воде – ¼ до ½ кашичице соли растворене у чаши воде од 8 унци.
  • Борите се са зачепљеним носом и зачепљењем помоћу капи за нос или спрејева који се могу купити без рецепта.
  • Пијуцкајте топле течности као што је топли сок од јабуке или чај и покушајте да додате мед да бисте помогли код кашља.
  • Одмори се!

За норовирусе или стомачну бубу, важно је одржавати хидратацију и надокнадити течност изгубљену због повраћања или дијареје, саопштио је ЦДЦ . Тешка дехидрација може довести до хоспитализације.

Колико дуго траје обична прехлада?

Кливлендска клиника каже да обична прехлада траје седам до 10 дана:

  • Дани 1 до 3: Ово је рана фаза прехладе. Можда ћете почети да кашљете или кијате и осетите цурење или зачепљен нос.
  • Дани 4. до 7.: Припремите се јер хладноћа расте. Можда ћете почети да осећате те болове у телу, да добијете главобољу или чак да имате грозницу. Такође ћете почети да се осећате уморније, а цурење или зачепљен нос неће попустити.
  • Дани 8. до 10.: Хладноћа коначно почиње да јењава. Иако ћете можда почети да се осећате боље, неки симптоми се могу наставити као упорни кашаљ који може да траје и до два месеца након почетне инфекције.

Ако се симптоми погоршају након 10 дана, Кливлендска клиника предлаже да се консултујете са лекаром у случају да сте развили другу инфекцију или компликацију.

Да ли је то алергија?

То може бити! Пролеће је стигло три недеље раније него обично у неколико југоисточних држава ове године. У регионе средњег Атлантика и североистока стигао је скоро четири недеље пре рока.

„Веома блага прехлада може се осећати као алергија, тако да је тешко разликовати“, рекао је Кхаббаза. "Срећом, да ли знате разлику или не, то не би значајно променило ваш приступ" лечењу.

Разбијте Клеенек! Пролеће долази недељама раније, доносећи шмркање и кијање алергичарима

Копајте дубље: Више здравствених вести

  • Контрола рађања: ФДА ће одлучити да ли се пилула може први пут продати без рецепта
  • Питајте свог доктора о дезинформацијама: већина каже да „стварно штети“, показује анкета
  • Амерички систем за трансплантацију органа је застарео: ремонт је у току.

Допринос: Јанет Лоехрке, УСА ТОДАИ. Пратите Адрианну Родригуез на Твитеру: @АдрианнаУСАТ.

Покривеност здравља и безбедности пацијената у УСА ТОДАИ је делимично омогућена грантом Масимо фондације за етику, иновације и конкуренцију у здравству. Фондација Масимо не даје уређивачке доприносе.

Вирус полиомијелитиса откривен је у узорцима отпадних вода у Њујорку, што показује да некада искоријењена и потенцијално парализирајућа болест кружи даље од мјеста у окрузима Рокланд и Оранж гдје је већ пронађена, објавили су у петак државни и њујоршки здравствени званичници.

У саопштењу се не наводе детаљи о томе где се у Њујорку вирус појавио и датум или датуми узорака канализације у којима је пронађен. Здравствени званичници почели су да тестирају претходне и садашње узорке отпадних вода на трагове полиомијелитиса након што је мушкарац из округа Рокланд доживео парализу и дијагностикован му је полиомијелитис, први случај ове болести у САД у годинама.

Од 4. августа, Министарство здравља државе саопштило је да се вирус полиомијелитиса појавио у 11 узорака канализације узетих у окрузима Оранж и Рокланд у јуну и јулу. У саопштењу од петка, званичници су рекли да сада имају позитивне резултате из једног или оба округа од маја, што значи да је болест кружила међу невакцинисаним људима раније него што се раније знало.

„За сваки идентификован случај паралитичке полиомијелитиса, стотине других могу бити неоткривене“, рекла је државна комесарка за здравље др Мери Т. Басет. „Откривање полиовируса у узорцима отпадних вода у Њујорку је алармантно, али не и изненађујуће.

Шта треба знати: Стручњаци за заразне болести говоре о ризику од полиомијелитиса

Дјечија парализа: Сада 87 година, Елвуд Енис прича о страху и болу када је вирус харао

‘Врх леденог брега’: Како државни здравствени званичници покрећу аларме због полиомијелитиса

Званичници округа Рокланд објавили су 21. јула да је једној младој одраслој особи дијагностикована полиомијелитиса. Особа више није била заразна, рекли су званичници, али је претрпела парализу као резултат болести.

Пацијент са полиомијелитисом никада није био вакцинисан против вируса, рекли су званичници.

Случај дечије парализе – први очигледно пренет у САД од 1979. године – дошао је од особе која је узела оралну вакцину против полиомијелитиса у другој земљи. Ретка компликација живе вакцине, која није давана у САД више од две деценије, омогућила је особи да развије благи случај вируса и да га избаци.

Званичници који раде на вакцинацији Њујорчана против дечије парализе

Амерички центри за контролу и превенцију болести преселили су мали тим у канцеларије у здравственом комплексу округа Рокланд у Помони.

„То је природан ток догађаја“, рекао је извршни директор округа Роцкланд Ед Даи. Теренска канцеларија ЦДЦ-а такође је успостављена током избијања морбила 2018-2019, када је Рокланд био епицентар и видео више од 300 случајева.

Агенције које су повезане са ортодоксним јеврејским и имигрантским заједницама биле су кључне, рекао је Деј.

Округ Рокланд је један од најразноврснијих у држави Њујорк“, рекао је Деј. „Наше Министарство здравља провело је последњих неколико недеља блиско сарађујући са партнерима у заједници како би развили поруке које су ефикасне и од утицаја на све наше становнике. Кључно је доћи до свих крајева Рокланда са једноставном поруком да је дечија парализа опасна и да се може спречити само имунизацијом. "

Број вакцинација касни како се полио шири

Стопе вакцинације су заостајале за малу децу током пандемије ЦОВИД-а, због чега су неки одлагали прегледе бебе и неодлучност у вези са вакцинацијом је расла.

Округови Рокланд и Оранж заостају за великим делом државе. Док су стопе школске вакцинације и даље високе – закон из 2019. ограничио је изузеће од вакцинације за децу у јавним и приватним школама – стопа за децу млађу од 2 године је нижа од многих других области у држави.

Contents