Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/silverbola.news/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Друга потенциална употреба на борови игли е за направата на боя

Друга потенциална употреба на борови игли е за направата на боя

Въпреки това, IV витамин C се използва най-вече не по предназначение за неща като рак, критично болни хора, загуба на тегло и вирусни инфекции.

През 70-те години на миналия век изследователите започнаха да използват витамин С за лечение на рак и в момента тази терапия се оценява за различни видове рак , включително рак на панкреаса, яйчниците, колоректален рак, рак на простатата, белия дроб и мозъка. Учените предполагат, че витамин С действа като подсилва имунната система, унищожава раковите клетки, без да уврежда здравите клетки. Освен това витамин С може да помогне за намаляване на страничните ефекти на лекарствата за рак.

Установено е, че когато се използва при критично болни пациенти в болница, витамин С намалява риска от смърт . IV витамин С също е изследван самостоятелно или като допълнителна терапия за подпомагане на справянето с вирусни инфекции като грип, херпес зостер инфекции и COVID-19 . Необходими са обаче повече изследвания, за да се потвърдят тези ползи.

Въпреки че се счита, че има добър профил на безопасност, високите дози витамин С могат да увеличат риска от камъни в бъбреците и могат да взаимодействат с определени лекарства, включително флуфеназин, мексилетин и магнезиев салицилат. Индивиди с наследствено заболяване, наречено дефицит на G6PD, и тези, които имат хемохроматоза , не трябва да получават високи дози IV витамин С.

IV витамин С не се покрива от застраховка и цената на инфузия е между $225-$300. Препоръчват се многократни инфузии.

Допълнителни странични ефекти

Въпреки че през повечето време интравенозната инфузия на витамин няма да причини проблеми, всяка интравенозна терапия, независимо дали включва витамини, лекарства с рецепта или физиологичен разтвор, носи няколко потенциални риска. Въпреки това в много страни като Съединените щати IV витамините и минералите са регулирани и трябва да се прилагат само от лицензирани медицински специалисти.

Интравенозните инфузии могат да причинят болка на мястото на инжектиране, кървене, увреждане на вената и околната тъкан, въздушна емболия (въздушни мехурчета, които могат да навлязат във вената и да се придвижат до белите дробове или сърцето) и кръвни съсиреци. Важно е да работите с опитен медицински специалист, обучен за IV терапия, за да сведете до минимум тези рискове, свързани с IV терапия.

Всяка година в САЩ се продават около 30 милиона истински коледни елхи. Ами ако тези дървета могат да бъдат спасени от депото и използвани като подсладители на храна?

Ключови изводи:

  • Простото събиране на коледни елхи след празника и рециклирането на борови иглички може да замени по-малко устойчивите химикали, използвани в хранителната и производствената промишленост.
  • Повторното използване на борови иглички може да помогне за намаляване на въглеродния отпечатък в САЩ.
  • Учените вярват, че използването на материали, получени от растения и дървета, и рециклирането на хранителни отпадъци за създаване на химикали и горива ще играят важна роля в бъдещата световна икономика.
  • Докато подсладителите, получени от бор, не бъдат налични в магазините за хранителни стоки, има много алтернативи на рафинираната захар.

Изследователи от университета в Шефилд установиха, че борови иглички имат потенциала да бъдат рециклирани и трансформирани в подсладители и други съединения, като същевременно намаляват въглеродния отпечатък на Съединените щати.

Коледните елхи могат да се използват след празниците

Коледните елхи имат стотици хиляди борови иглички. В сравнение с други дървесни листа, боровите иглички отнемат повече време, за да се разградят и когато го направят, отделят значителни количества парникови газове, като по този начин оказват влияние върху въглеродния отпечатък.

Вместо да бъдат изоставени на сметището, коледните елхи могат да се използват за създаване на продукти, направени от химикалите, извлечени от борови иглички, според изследователи от университета в Шефилд.

Полимер, наречен лигноцелулоза, съставлява около 85% от борови иглички. Това съединение може да се разгради на захари и други вещества и да се използва като подсладители, оцет, боя и лепила. Най-хубавото е, че процесът на превръщане на борови иглички в тези продукти е рентабилен, екологичен и не създава отпадъци.

Намаляване на въглеродния отпечатък

Съединените щати имат най-високия въглероден отпечатък по отношение на потреблението на глава от населението, което представлява приблизително 14% от общите свързани с енергията емисии на въглероден диоксид (CO2) в света, въз основа на данни от 2018 г. Средностатистическият американец допринася с 16 тона за влошаване на околната среда в сравнение със средното за света 4 тона.

Рециклирането на борови иглички в подсладители би довело до намаляване на въглеродния отпечатък в САЩ.

За получаване на подсладители могат да се използват както по-стари, изоставени коледни елхи, така и свежи дървета. Друга потенциална употреба на борови игли е за направата на боя. Рециклирането на коледни елхи по-специално би било от полза за намаляване на въглеродния отпечатък чрез намаляване на отпадъците, отиващи на депата, и също така намалява необходимостта от изкуствени коледни елхи, направени от пластмаса.

Повече употреби на борови иглички

Боровите иглички продължават да нарастват в популярността си в индустрията за храни и хранителни добавки през последните няколко десетилетия, тъй като изследователите започнаха да изследват ефектите им върху здравето.

Боровите иглички са богат източник на антиоксиданти, включително флавоноиди и фенолни съединения, както и витамини С и А.

Естествен хранителен консервант

Екстрактите от борови иглички се добавят към храните като естествени консерванти за поддържане на свежестта. Използването на естествени консерванти е чудесна алтернатива на синтетичните консерванти, които се използват в момента, които са свързани със сериозни странични ефекти .

В допълнение към запазването на свежестта на храната, екстрактът от борови иглички може да добави и хранителна стойност. Боровите игли, шишарки, кора и масло се използват като храна или хранителни съставки в някои европейски и азиатски страни.

Чай от борови иглички

Боровата кора има дълга история на употреба като народна медицина сред коренното население на Северна Америка. Боровата кора традиционно се използва за лечение на рани и скорбут, докато чаят от борови игли се използва най-вече като деконгестант и лекарство за кашлица. В наши дни чаят от борови иглички обикновено се препоръчва при болки в гърлото и като домашен лек при настинки и грип. Важно е да купувате борови иглички от реномирана компания, тъй като някои сортове борови дървета са токсични.

Здравна добавка

Pycnogenol®, стандартизиран екстракт от кора от Pinus Maritima, показва забележителни противовъзпалителни, антиоксидантни и антимикробни ефекти. Въпреки че са необходими повече изследвания, този конкретен екстракт може да подпомогне здравето на сърцето, да помогне за заздравяването на рани, да намали възпалението, да подобри паметта и познавателните способности и да повиши спортните постижения. Няколко малки проучвания установиха, че екстрактът от борова кора на пикногенол може да облекчи симптомите на астма и артрит.

Скорошни проучвания дори разглеждат възможната употреба на тези добавки за справяне с инфекциите с COVID-19, въпреки че са необходими по-големи, добре проектирани проучвания, за да се потвърдят ползите от тях. Други екстракти, извлечени от бор, се препоръчват при чернодробни състояния, предизвикани от алкохол, за повишаване на паметта, управление на нивата на холестерола и намаляване на възпалението.

Дезинфектанти и освежители за въздух

Боровото масло и екстракти, които се извличат от борови иглички, се използват широко в почистващи продукти, дезинфектанти и освежители за въздух. Боровите масла са богати на много антиоксидантни съединения . Етеричните масла от бор са добре известни с това, че създават ободряваща и ободряваща атмосфера в ароматерапията. Етеричните масла трябва да се използват в дифузери или разредени, когато се използват в почистващи продукти. Избягвайте директен контакт, за да предотвратите дразнене на кожата.

Безопасност

Изследванията за използването на борови иглички като подсладител са в начален етап. Учените смятат, че боровите иглички имат голям потенциал да бъдат използвани в хранително-вкусовата промишленост. Отнема обаче много години, понякога десетилетия, изследвания, докато даден продукт стане достъпен на пазара.

Когато се използва като добавка, независимо дали избирате чай от борови иглички, кора или екстракти, важно е да се консултирате със здравен специалист, за да научите повече за безопасността, оптималната дозировка и възможните взаимодействия с други добавки или лекарства. Изберете чай от борови иглички от реномирана компания, тъй като някои видове борови дървета са токсични.

Ново проучване установи, че почти един на всеки пет респонденти използва адаптирани млека за хранене на бебетата си и че някои формули могат да представляват значителен риск за здравето на бебето. Храните за кърмачета са създадени като алтернатива на кърмата и осигуряват всички основни хранителни вещества, необходими за растежа и развитието на бебето.

Ключови изводи:

  • Обикновено се препоръчва адаптирано мляко за кърмачета, докато бебето навърши една година.
  • Повечето бебета се нуждаят от основна формула за доносени бебета. Предлагат се специални бебешки формули за недоносени бебета и бебета с определени медицински състояния.
  • Ново проучване установи, че 18% от участниците са използвали алтернативи на адаптираните млека за хранене на бебетата си и тези продукти могат да представляват значителни рискове за здравето на бебето.
  • Родителите и лицата, които се грижат за тях, трябва да се консултират с педиатър, преди да променят диетата на бебето или ако бебето изпитва симптоми, свързани с приема на нова формула.

Тази статия отговаря на въпросите кога се препоръчва адаптирано мляко за кърмачета, какво се предлага в САЩ и колко безопасни са продуктите.

Какво препоръчват експертите

Американската академия по педиатрия (AAP) има ясни насоки , свързани с храненето на бебето и кърменето, които препоръчват изключително кърмене в продължение на най-малко шест месеца, или ревизирана от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ формула за кърмачета, или донорска кърма от установена банка за мляко.

Кърмата е най-добра, но ако това не е опция, се препоръчва адаптирано мляко, докато бебето навърши една година. Тъй като твърдите храни се въвеждат след шестмесечна възраст, нуждата от бебешко адаптирано мляко ще намалее. Най-общо казано, когато бебето е на 12 месеца, адаптираното мляко за кърмачета може да бъде заменено с обикновено пълномаслено краве мляко или обогатена неподсладена соева напитка. Все пак най-добре е да говорите с педиатър за по-конкретни насоки.

Видове бебешко мляко

Бебешките млека се класифицират като формули за бебета за термини, формули за недоносени бебета и обогатени формули. Те са създадени, за да осигурят всички основни хранителни вещества, необходими за растежа и развитието на бебето.

Повечето бебета. Повечето бебета се нуждаят от основна формула за доносени бебета като Carnation Good Start, Enfamil с желязо и Similac с желязо. За повече информация – normadex-official.top .

Contents