Jaký je nejlepší chléb pro lidi s diabetem? Chléb má často vysoký obsah uhlohydrátů, takže lidé s diabetem se mohou divit, zda ho mohou stále jíst.

Jaký je nejlepší chléb pro lidi s diabetem? Chléb má často vysoký obsah uhlohydrátů, takže lidé s diabetem se mohou divit, zda ho mohou stále jíst.

Měl by to však být ten pravý druh chleba. Vytváření chleba doma se specifickými, cukrovkovými přísadami může také pomoci snížit dopad, který může mít chléb na hladinu cukru v krvi. Diabetes, typ 1 a 2. typu..

Diabetes typu 1 se děje, když se tělo nemůže produkovat inzulín, hormon, který „zachycuje“ hladinu cukru v krvi (nebo glukózu) a přenáší jej do buněk. Glukóza je preferovaným zdrojem energie pro buňky.

Diabetes typu 2 je nejčastější formou diabetu. Toto je také snazší forma, která má zabránit a zvládnout změny životního stylu a léky. Přijetí opatření ke kontrole hladin glukózy v krvi v raných stádiích může pomoci zabránit tomuto stavu v postupu do diabetu.

Špatná strava, genetické faktory a návyky životního stylu přispívají k rozvoji diabetu 2. typu.

Výživa hraje klíčovou roli při kontrole cukrovky. Správné plánování stravy, výběr životního stylu a léky mohou člověku pomoci spravovat hladinu cukru v krvi.

uhlohydrát je jednou ze tří hlavních živin nezbytných pro lidské zdraví.

však také uhlohydráty Zvyšte hladinu cukru v krvi a může snížit účinnou kontrolu diabetu. Je to hlavně proto, že uhlohydráty se rozkládají na hladinu cukru v krvi. Kvalitní uhlohydráty jsou ty, které hodnotí nízké nebo médium na glykemickém indexu. Tři základní kategorie glykemického indexu (GI) jsou nízké, střední a vysoké. Srovnává způsob, jakým potraviny zvyšují hladinu cukru v krvi ve srovnání s referenčním jídlem, obvykle glukóza.

Potraviny, které neobsahují uhlohydráty, jako jsou maso a tuky, nemají skóre GI. 100 procentní kamenné země celozrnné nebo pumpernickel chléb

  • ovesné vločky (válcované nebo řezané oceli)
  • těstoviny
  • Fazole, máslové fazole, hrášek, čočka a luštěniny
  • Nez značích štítů a mrkve
  • Většina plodů
  • Středně glykemická jídla skóre 56 do 69 a zahrnujte:

    • Celozrnná pšenice, žito a pita chléb
    • Rychlý oves
    • hnědá, divoká nebo basmati rýže
    • COUSCOUS

    High-G Lycemická jídla skóre 70 nebo více a zahrnují:

    • Potraviny vyrobené z rafinovaných zrn, jako je bílý chléb, bagely, preclíky, slané sušenky a mnoho snídaňových obilovin
    • bílá rýže a rýžové těstoviny
    • Popcorn
    • Russet Potambory
    • Meloun a ananas

    Čím více zpracované nebo vařené jídlo je, je, je to, že jídlo Čím je pravděpodobnější, že má vysoký GI. Měřítko.

    Zvolte Wholemeal

    Prvním krokem při výběru vhodného chleba je zvolit chléb vyrobený s celozrnou nebo kamennou moukou. Čím méně zpracované mouku, tím nižší bude skóre GI..

    Některé komerční chléb obsahují více cukru, než je nezbytné, aby se chléb zvedal. Experimentujte s menším množstvím cukru. -Piber, vysoký bílkovina a vysoce tukové složky mohou být důležitými doplňky ke snížení dopadu chleba na hladinu cukru v krvi.

    Tyto složky zahrnují věci jako:

    • Flaxeed Meal
    • Chia Seeds
    • Pšeničné otruby
    • Oats

    Jedním z nápadů je nahradit jednu čtvrtinu běžné mouky Se stejnou částí ostatních, zdravějších ingrediencí.

    Například, pokud oblíbený recept na chléb vyžaduje 2 šálky mouky, můžete vyměnit půl šálku Dobrý nápad je také mouka s půl šálkem lněného jídla.

    Skóre GI můžete snížit dále výběrem spreadů, například pomocí nesladlého arašídového másla nebo avokáda místo žel a čokoládové šíření. Komerčně dostupné chleby obsahují rafinovanou bílou mouku. To neobsahuje žádné vlákno a může způsobit, že se hladina cukru v krvi zvyšuje. Protože „sedm obilí“ nebo „devíti zrn“ používají tato zrna pouze na kůře, zatímco většina chleba stále sestává z rafinované bílé mouky. Diabetes Vyberte si vhodný produkt.

    Zde jsou čtyři typy chlebů, které mohou být zdravějšími možnostmi pro kontrolu cukrovky:

    vlákno obohacené o vlákno

    vlákno je typ uhlohydrátů, který tělo nemůže strávit. Udržuje střeva pravidelně a pomáhá propagovat pocit plnosti. Vlákno může také pomoci kontrolovat hladinu cukru v krvi. ke snížení skóre GI jídla. uhlohydráty, takže je důležité je jíst s mírou.

    Multi-zrnitý chléb má vysoký obsah uhlohydrátů, ale má tendenci obsahovat celá nerafinovaná zrna, která jsou vysoká v přirozeně se vyskytujícím vlákně. To může pomoci snížit dopad uhlohydrátů na hladinu cukru v krvi. , a ječmen.

    Tortilly mohou poskytnout chutné, všestranné a někdy zdravější volbu pro sendviče.

    Mnoho z těchto nízkoariahydrátových tortilů přidalo vlákno, aby se snížil počet uhlohydrátů. Některé tortilly obsahují složky s nízkým obsahem uhlohydrátů, jako jsou syrovátkové a sójové proteinové prášky. Tortilly můžete také použít pro mini pizzy, domácí burritos a tacos.. Jsou však stále bohaté na uhlohydráty. Zkontrolujte však fakta o výživě, protože mohou být také vyšší v kaloriích.

    Hledací termín jako „recept na chléb bez obilí“ přinese některé recepty na chléb s nízkým obsahem uhlohydrátů..

    Takeaway

    Pokud lékař nebo dietolog neurčuje, lidé s diabetem nemusí ze své stravy eliminovat chléb nebo chlebové výrobky.

    nízkoazydráty, Nejlepší možnosti mohou být vícezrnné nebo celozrnné chléb. ovládat hladinu cukru v krvi a pokračovat v moring slim kde koupit jídle potravin, které si užívají. Studie EWED, akademické výzkumné instituce a lékařské časopisy a asociace. Vyhýbáme se používání terciárních odkazů. V každém článku propojujeme primární zdroje – včetně studií, vědeckých odkazů a statistik – a také je uveďte v sekci zdrojů v dolní části našich článků. Další informace o tom, jak zajistíme, že náš obsah je přesný a aktuální, se můžete dozvědět čtením naší redakční zásady .

    Contents